#telukbelanga Instagram Stories

17,822 Stories

Top Stories

Wearing my culture with pride

#melayu #medan #adat #telukbelanga #wedding #tengku

Wearing my culture with pride #melayu  #medan  #adat  #telukbelanga  #wedding  #tengku 

Recent Stories

Kenalkan anak boejang kamek...🧒👦💚💗💌 #Telukbelanga#hutpontianak

Kenalkan anak boejang kamek...🧒👦💚💗💌 #Telukbelanga #hutpontianak 

Dirgahayu Kota Pontianak ke 248 
#photooftheday #telukbelanga #peopleinframe

Dirgahayu Kota Pontianak ke 248 #photooftheday  #telukbelanga  #peopleinframe 

HUT KOTA PONTIANAK Ke-248 Tahun 2019 #hutpontianak248 #telukbelanga #bajuadat

HUT KOTA PONTIANAK Ke-248 Tahun 2019 #hutpontianak248  #telukbelanga  #bajuadat 

Awak datang kame' sambot dari Class 1B 🙌 sama Kawan-kawan Farhan Dirga Ramadhan 😘👬💚💙💛
#harijadikotapontianak248 
#telukbelanga 
#bajukurung

Awak datang kame' sambot dari Class 1B 🙌 sama Kawan-kawan Farhan Dirga Ramadhan 😘👬💚💙💛 #harijadikotapontianak248  #telukbelanga  #bajukurung 

Selamat Hari Jadi Kota Pontianak ke-248 ğŸŽ‰ğŸŽˆ
.
.
.
.
#hutpontianak248 
#telukbelanga 
#culture
#budayamelayu 
#steveaaronhandoyo

Selamat Hari Jadi Kota Pontianak ke-248 ğŸŽ‰ğŸŽˆ . . . . #hutpontianak248  #telukbelanga  #culture  #budayamelayu  #steveaaronhandoyo 

Alhamdulillah rezeki malam tadi.
.
.
#coddone
Taman Dato Harun

WhatsApp 👉  0129914080
Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang
.
.
#aslegacymalaysia #aslegacykl #aslegacypj #aslegacyaliffsyukri #telekung #harumnita #bidara #aliffsyukriterlajaklaris #aslegacyselangor #ekzema #cantik #kurus #gemuk #shahidadherbs #babyterlajaklaris #tehhijau #aslegacydatoaliffsyukri  #slim #agentaslegacy #eczemacream #showergel #bodyscrub #jamshir #kainpelikat #kurta #telukbelanga #skincare

Alhamdulillah rezeki malam tadi. . . #coddone  Taman Dato Harun WhatsApp 👉  0129914080 Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang . . #aslegacymalaysia  #aslegacykl  #aslegacypj  #aslegacyaliffsyukri  #telekung  #harumnita  #bidara  #aliffsyukriterlajaklaris  #aslegacyselangor  #ekzema  #cantik  #kurus  #gemuk  #shahidadherbs  #babyterlajaklaris  #tehhijau  #aslegacydatoaliffsyukri Â  #slim  #agentaslegacy  #eczemacream  #showergel  #bodyscrub  #jamshir  #kainpelikat  #kurta  #telukbelanga  #skincare 

Alhamdulillah rezeki malam tadi. Customer pickup

WhatsApp 👉  0129914080
Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang
.
.
#aslegacymalaysia #aslegacykl #aslegacypj #aslegacyaliffsyukri #telekung #harumnita #bidara #aliffsyukriterlajaklaris #aslegacyselangor #ekzema #cantik #kurus #gemuk #shahidadherbs #babyterlajaklaris #tehhijau #aslegacydatoaliffsyukri  #slim #agentaslegacy #eczemacream #showergel #bodyscrub #jamshir #kainpelikat #kurta #telukbelanga #skincare

Alhamdulillah rezeki malam tadi. Customer pickup WhatsApp 👉  0129914080 Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang . . #aslegacymalaysia  #aslegacykl  #aslegacypj  #aslegacyaliffsyukri  #telekung  #harumnita  #bidara  #aliffsyukriterlajaklaris  #aslegacyselangor  #ekzema  #cantik  #kurus  #gemuk  #shahidadherbs  #babyterlajaklaris  #tehhijau  #aslegacydatoaliffsyukri Â  #slim  #agentaslegacy  #eczemacream  #showergel  #bodyscrub  #jamshir  #kainpelikat  #kurta  #telukbelanga  #skincare 

Assalamualaikum.. Baju Melayu Slimfit ni available lagi. Untuk kenduri, dulang boys memang cantik kalau nak sedondon nanti. Warna ni pun lembut je kan 😍
.
Nak order boleh tekan link whatsapp kat atas. Psssstt, beli banyak dapat diskaun 😘
.
#bajumelayumurah #bajumelayu #bajumelayuraya #cekakmusang #telukbelanga #bajumelayuexclusive #bajumelayumodern #bajumelayubaby #bajumelayubudak #bajumelayutradisional #bajumelayu2018 #sayajualbajumelayu #bajumelayumurah #bajumelayuraya #bajumelayusedondon #sedondon #bajumelayuviral #bajumelayuraya2019 #bajudewasa #bajumelayucekakmusang #bajumelayujohor #kelantan #kualalumpur #bajumelayuslimfit #dulanghantaran #dulanggirls #dulangboys

Assalamualaikum.. Baju Melayu Slimfit ni available lagi. Untuk kenduri, dulang boys memang cantik kalau nak sedondon nanti. Warna ni pun lembut je kan 😍 . Nak order boleh tekan link whatsapp kat atas. Psssstt, beli banyak dapat diskaun 😘 . #bajumelayumurah  #bajumelayu  #bajumelayuraya  #cekakmusang  #telukbelanga  #bajumelayuexclusive  #bajumelayumodern  #bajumelayubaby  #bajumelayubudak  #bajumelayutradisional  #bajumelayu2018  #sayajualbajumelayu  #bajumelayumurah  #bajumelayuraya  #bajumelayusedondon  #sedondon  #bajumelayuviral  #bajumelayuraya2019  #bajudewasa  #bajumelayucekakmusang  #bajumelayujohor  #kelantan  #kualalumpur  #bajumelayuslimfit  #dulanghantaran  #dulanggirls  #dulangboys 

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ]

Sudah siap merayakan hari Ulang Tahun Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka, yang belum silahkan langsung order ke store kita. 
offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak

Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com

No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order .

SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya)

Post with @padukaindonesia @ndastila @ndastilaman

#Paduka #PadukaIndonesia #TelukBelanga #TelukBelangaPaduka #BanggaberTelukBelanga #BanggaberPaduka #PadukaXndastila #Indonesia #Malaysia #Singapore #bruneidarussalam #thailand #riau #Pontianak #Kalbar #Mempawah #Sambas

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ] Sudah siap merayakan hari Ulang Tahun Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka , yang belum silahkan langsung order ke store kita. offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila  Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order . SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya) Post with @padukaindonesia  @ndastila  @ndastilaman  #Paduka  #PadukaIndonesia  #TelukBelanga  #TelukBelangaPaduka  #BanggaberTelukBelanga  #BanggaberPaduka  #PadukaXndastila  #Indonesia  #Malaysia  #Singapore  #bruneidarussalam  #thailand  #riau  #Pontianak  #Kalbar  #Mempawah  #Sambas 

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ]

Gurunda Ustadz @luqmanulhakimashabul siap menyambut ulang tahun Kota Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka 
offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak

Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com

No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order .

SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya)

Post with @padukaindonesia @ndastila @ndastilaman

#Paduka #PadukaIndonesia #TelukBelanga #TelukBelangaPaduka #BanggaberTelukBelanga #BanggaberPaduka #PadukaXndastila #Indonesia #Malaysia #Singapore #bruneidarussalam #thailand #riau #Pontianak #Kalbar #Mempawah #Sambas

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ] Gurunda Ustadz @luqmanulhakimashabul  siap menyambut ulang tahun Kota Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka  offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila  Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order . SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya) Post with @padukaindonesia  @ndastila  @ndastilaman  #Paduka  #PadukaIndonesia  #TelukBelanga  #TelukBelangaPaduka  #BanggaberTelukBelanga  #BanggaberPaduka  #PadukaXndastila  #Indonesia  #Malaysia  #Singapore  #bruneidarussalam  #thailand  #riau  #Pontianak  #Kalbar  #Mempawah  #Sambas 

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ]

Siap menyambut ulangtahun Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka 
offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak

Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com

No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order .

SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya)

Post with @padukaindonesia @ndastila @ndastilaman

#Paduka #PadukaIndonesia #TelukBelanga #TelukBelangaPaduka #BanggaberTelukBelanga #BanggaberPaduka #PadukaXndastila #Indonesia #Malaysia #Singapore #bruneidarussalam #thailand #riau #Pontianak #Kalbar #Mempawah #Sambas

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ] Siap menyambut ulangtahun Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka  offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila  Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order . SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya) Post with @padukaindonesia  @ndastila  @ndastilaman  #Paduka  #PadukaIndonesia  #TelukBelanga  #TelukBelangaPaduka  #BanggaberTelukBelanga  #BanggaberPaduka  #PadukaXndastila  #Indonesia  #Malaysia  #Singapore  #bruneidarussalam  #thailand  #riau  #Pontianak  #Kalbar  #Mempawah  #Sambas 

Opss ada yang tegur la.. Apa kata husband? Penangan  betul ni 
WhatsApp 👉  0129914080
Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang
.
.
#aslegacymalaysia #aslegacykl #aslegacypj #aslegacyaliffsyukri #telekung #harumnita #bidara #aliffsyukriterlajaklaris #aslegacyselangor #ekzema #cantik #kurus #gemuk #shahidadherbs #babyterlajaklaris #tehhijau #aslegacydatoaliffsyukri  #slim #agentaslegacy #eczemacream #showergel #bodyscrub #jamshir #kainpelikat #kurta #telukbelanga #skincare

Opss ada yang tegur la.. Apa kata husband? Penangan betul ni WhatsApp 👉  0129914080 Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang . . #aslegacymalaysia  #aslegacykl  #aslegacypj  #aslegacyaliffsyukri  #telekung  #harumnita  #bidara  #aliffsyukriterlajaklaris  #aslegacyselangor  #ekzema  #cantik  #kurus  #gemuk  #shahidadherbs  #babyterlajaklaris  #tehhijau  #aslegacydatoaliffsyukri Â  #slim  #agentaslegacy  #eczemacream  #showergel  #bodyscrub  #jamshir  #kainpelikat  #kurta  #telukbelanga  #skincare 

Khas untuk Jejaka Jejaka kat luar sana. Baju Melayu Slimfit sudah datang 😘 Limited quantity je ni tau, so jangan lambat jangan segan. Click je link whatsapp kat atas. Meh kita baca apa yang specialnya #BajuMelayuSlimfit 2019 ni 👇🏻
.
❣️Material Como Crepe
❣️Saiz XS sehingga XL
❣️Design Cekak Musang
❣️Poket seluar di kiri & kanan
❣️Poket sorok di dada
❣️Design exclusive (metal tag di poket baju)
❣️20 pilihan warna trending
❣️Zip di sisi baju
❣️Tahan Lasak & paling penting tidak mudah berkedut
.
READY STOCK 🌸
.
Ps: Warna baju melayu mungkin akan nampak berbeza atas sebab setting lighting laptop anda atau handphone anda sendiri 😊
.
#bajumelayumurah #bajumelayu #bajumelayuraya #cekakmusang #telukbelanga #bajumelayuexclusive #bajumelayumodern #bajumelayubaby #bajumelayubudak #bajumelayutradisional #bajumelayu2018 #sayajualbajumelayu #bajumelayumurah #bajumelayuraya #bajumelayusedondon #sedondon #bajumelayuviral #bajumelayuraya2019 #bajudewasa #bajumelayucekakmusang #bajumelayujohor #kelantan #kualalumpur #bajumelayuslimfit

Khas untuk Jejaka Jejaka kat luar sana. Baju Melayu Slimfit sudah datang 😘 Limited quantity je ni tau, so jangan lambat jangan segan. Click je link whatsapp kat atas. Meh kita baca apa yang specialnya #BajuMelayuSlimfit  2019 ni 👇🏻 . ❣️Material Como Crepe ❣️Saiz XS sehingga XL ❣️Design Cekak Musang ❣️Poket seluar di kiri & kanan ❣️Poket sorok di dada ❣️Design exclusive (metal tag di poket baju) ❣️20 pilihan warna trending ❣️Zip di sisi baju ❣️Tahan Lasak & paling penting tidak mudah berkedut . READY STOCK 🌸 . Ps: Warna baju melayu mungkin akan nampak berbeza atas sebab setting lighting laptop anda atau handphone anda sendiri 😊 . #bajumelayumurah  #bajumelayu  #bajumelayuraya  #cekakmusang  #telukbelanga  #bajumelayuexclusive  #bajumelayumodern  #bajumelayubaby  #bajumelayubudak  #bajumelayutradisional  #bajumelayu2018  #sayajualbajumelayu  #bajumelayumurah  #bajumelayuraya  #bajumelayusedondon  #sedondon  #bajumelayuviral  #bajumelayuraya2019  #bajudewasa  #bajumelayucekakmusang  #bajumelayujohor  #kelantan  #kualalumpur  #bajumelayuslimfit 

Hadiahkan abah di kampung kurta putih.. Boleh abah pakai ke masjid 😉
.
Nak Bagi untuk suami, abang2 atau adik pun boleh 😆
.
Klik link di bio untuk pembelian
.
.
#kurta #kurtamurah #kurtalelaki #kurtaraya #kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #kurtalelakimurah #kurtacantik #kurtamurahmalaysia #kurtaelrah #kurtacotton #kurtaexclusive #kurtalelakimalaysia #kurta2019 #kurtadewasa #kurtaonline #kurtatelukbelanga #telukbelanga #kurtatelukbelangamurah #limawaktu #sedondonraya
#setcouple #coupleraya #salekurta #kurtaqhalif #jlabellaraya2019 #jubah #icsyvmy

Hadiahkan abah di kampung kurta putih.. Boleh abah pakai ke masjid 😉 . Nak Bagi untuk suami, abang2 atau adik pun boleh 😆 . Klik link di bio untuk pembelian . . #kurta  #kurtamurah  #kurtalelaki  #kurtaraya  #kurtamoden  #kurtamalaysia  #kurtaslimfit  #kurtalelakimurah  #kurtacantik  #kurtamurahmalaysia  #kurtaelrah  #kurtacotton  #kurtaexclusive  #kurtalelakimalaysia  #kurta2019  #kurtadewasa  #kurtaonline  #kurtatelukbelanga  #telukbelanga  #kurtatelukbelangamurah  #limawaktu  #sedondonraya  #setcouple  #coupleraya  #salekurta  #kurtaqhalif  #jlabellaraya2019  #jubah  #icsyvmy 

#NEWDESIGN KURTA AHSAN SLIMFIT PROMO RM 69 SAHAJA 🔥

Jualan PROMOSI terhad! Stok sangat limited!
.
Berminat nak order? Klik link di bio 👆👆
.
1 HELAI RM69 SAHAJA!!
.
.
Apa yang menarik dengan KURTA AHSAN ni?
📌 Cutting terletak kemas
📌 100% dubai como crepe berkualiti tinggi
📌 Kain sejuk dan tidak panas
📌 Kain tidak mudah kedut
📌 Harga mampu milik
📌 Design premium & limited
📌 Aneka pilihan warna (9 warna)

Jom order sekarang sebab readystock terhad,lambat2 nanti habis..
.
p/s : Diulang sekali lagi Stok terhad. Berminat cepat2 tekan link di atas yee!
.
.
#kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #kurtalelakimurah #kurtacantik #kurtamurahmalaysia #kurtaelrah #kurtacotton #kurtaexclusive #kurtalelakimalaysia #kurta2019 #kurtadewasa #kurtaonline #kurtatelukbelanga #telukbelanga #kurtatelukbelangamurah #limawaktu #sedondonraya #sale #yearendsale
#setcouple #coupleraya #salekurta #remyishak #kurta #jubah

#NEWDESIGN  KURTA AHSAN SLIMFIT PROMO RM 69 SAHAJA 🔥 Jualan PROMOSI terhad! Stok sangat limited! . Berminat nak order? Klik link di bio 👆👆 . 1 HELAI RM69 SAHAJA!! . . Apa yang menarik dengan KURTA AHSAN ni? 📌 Cutting terletak kemas 📌 100% dubai como crepe berkualiti tinggi 📌 Kain sejuk dan tidak panas 📌 Kain tidak mudah kedut 📌 Harga mampu milik 📌 Design premium & limited 📌 Aneka pilihan warna (9 warna) Jom order sekarang sebab readystock terhad,lambat2 nanti habis.. . p/s : Diulang sekali lagi Stok terhad. Berminat cepat2 tekan link di atas yee! . . #kurtamoden  #kurtamalaysia  #kurtaslimfit  #kurtalelakimurah  #kurtacantik  #kurtamurahmalaysia  #kurtaelrah  #kurtacotton  #kurtaexclusive  #kurtalelakimalaysia  #kurta2019  #kurtadewasa  #kurtaonline  #kurtatelukbelanga  #telukbelanga  #kurtatelukbelangamurah  #limawaktu  #sedondonraya  #sale  #yearendsale  #setcouple  #coupleraya  #salekurta  #remyishak  #kurta  #jubah 

Nah bukti.. tak percaya kan😉
Menjadi dengan bizzi boddy

#feedbackcustomer 
WhatsApp 👉  0129914080
Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang
.
.
#aslegacymalaysia #aslegacykl #aslegacypj #aslegacyaliffsyukri #telekung #harumnita #bidara #aliffsyukriterlajaklaris #aslegacyselangor #ekzema #cantik #kurus #gemuk #shahidadherbs #babyterlajaklaris #tehhijau #aslegacydatoaliffsyukri  #slim #agentaslegacy #eczemacream #showergel #bodyscrub #jamshir #kainpelikat #kurta #telukbelanga

Nah bukti.. tak percaya kan😉 Menjadi dengan bizzi boddy #feedbackcustomer  WhatsApp 👉  0129914080 Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang . . #aslegacymalaysia  #aslegacykl  #aslegacypj  #aslegacyaliffsyukri  #telekung  #harumnita  #bidara  #aliffsyukriterlajaklaris  #aslegacyselangor  #ekzema  #cantik  #kurus  #gemuk  #shahidadherbs  #babyterlajaklaris  #tehhijau  #aslegacydatoaliffsyukri Â  #slim  #agentaslegacy  #eczemacream  #showergel  #bodyscrub  #jamshir  #kainpelikat  #kurta  #telukbelanga 

Asalamualaikum wbkt..
#bajuraya2019 
#bajumelayumodern
#lelong
#metarial baby skin
#cekakmusang #telukbelanga
#murah RM50 SEPASANG
#BAJURAYA TAHUN DEPAN
#BAJU sedondon set family
#kendurikahwin #bajutemalowbajet

Nak lagi detailss...wassap guys...
0177272784 (joe)

Asalamualaikum wbkt.. #bajuraya2019  #bajumelayumodern  #lelong  #metarial  baby skin #cekakmusang  #telukbelanga  #murah  RM50 SEPASANG #BAJURAYA  TAHUN DEPAN #BAJU  sedondon set family #kendurikahwin  #bajutemalowbajet  Nak lagi detailss...wassap guys... 0177272784 (joe)

sewa
baju kurung anak TK
warna baby blue dan hijau
50.000 satu stel

wa: 08125624987

alamat di jl. batas pandang (depan mitra mart sepakat) kota baru

sewa baju kurung anak TK warna baby blue dan hijau 50.000 satu stel wa: 08125624987 alamat di jl. batas pandang (depan mitra mart sepakat) kota baru

sewa
baju kurung anak TK
warna rose gold dan gold
50.000 satu stel

wa: 08125624987

alamat di jl. batas pandang (depan mitra mart sepakat) kota baru

sewa baju kurung anak TK warna rose gold dan gold 50.000 satu stel wa: 08125624987 alamat di jl. batas pandang (depan mitra mart sepakat) kota baru

Dah la sedap padu pulak tu.. rugi nya la bagi perempuan kalau tak try ni. Rugi sangat2

WhatsApp 👉  0129914080
Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang
.
.
#aslegacymalaysia #aslegacykl #aslegacypj #aslegacyaliffsyukri #telekung #harumnita #bidara #aliffsyukriterlajaklaris #aslegacyselangor #ekzema #cantik #kurus #gemuk #shahidadherbs #babyterlajaklaris #tehhijau #aslegacydatoaliffsyukri  #slim #agentaslegacy #eczemacream #showergel #bodyscrub #jamshir #kainpelikat #kurta #telukbelanga #skincare

Dah la sedap padu pulak tu.. rugi nya la bagi perempuan kalau tak try ni. Rugi sangat2 WhatsApp 👉  0129914080 Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang . . #aslegacymalaysia  #aslegacykl  #aslegacypj  #aslegacyaliffsyukri  #telekung  #harumnita  #bidara  #aliffsyukriterlajaklaris  #aslegacyselangor  #ekzema  #cantik  #kurus  #gemuk  #shahidadherbs  #babyterlajaklaris  #tehhijau  #aslegacydatoaliffsyukri Â  #slim  #agentaslegacy  #eczemacream  #showergel  #bodyscrub  #jamshir  #kainpelikat  #kurta  #telukbelanga  #skincare 

Olive green warna pilihan setiap masa .
.
Geng olive green cer komen " AII " kat bawah 😘
.
.
____
.
Hubungi #fujiwara_asuka06 
Whatsapp 📲+601110152796
Channel telegram t.me/azzahras_wardrobe
.
___
.
.
#azzahraswardrobe
#kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #kurtalelakimurah #kurtacantik #kurtamurahmalaysia  #kurtaexclusive #kurtalelakimalaysia #kurta2019 #kurtadewasa #kurtaonline #kurtatelukbelanga #telukbelanga #kurtatelukbelangamurah  #sedondonraya 
#salekurta #remyishak #kurta #kurtamurah #kurtalelaki #kurtaraya #kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit  #teamSP101819_noon

Olive green warna pilihan setiap masa . . Geng olive green cer komen " AII " kat bawah 😘 . . ____ . Hubungi #fujiwara_asuka06  Whatsapp 📲+601110152796 Channel telegram t.me/azzahras_wardrobe . ___ . . #azzahraswardrobe  #kurtamoden  #kurtamalaysia  #kurtaslimfit  #kurtalelakimurah  #kurtacantik  #kurtamurahmalaysia  #kurtaexclusive  #kurtalelakimalaysia  #kurta2019  #kurtadewasa  #kurtaonline  #kurtatelukbelanga  #telukbelanga  #kurtatelukbelangamurah  #sedondonraya  #salekurta  #remyishak  #kurta  #kurtamurah  #kurtalelaki  #kurtaraya  #kurtamoden  #kurtamalaysia  #kurtaslimfit  #teamSP101819_noon 

#NEWDESIGN KURTA AHSAN SLIMFIT PROMO RM 69 SAHAJA 🔥
.
Jualan PROMOSI terhad! Stok sangat limited!
.
Berminat nak order? Klik link di bio 👆👆
.
1 HELAI RM69 SAHAJA!!
.
.
Apa yang menarik dengan KURTA AHSAN ni?
.
📌 Cutting terletak kemas
📌 100% dubai como crepe berkualiti tinggi
📌 Kain sejuk dan tidak panas
📌 Kain tidak mudah kedut
📌 Harga mampu milik
📌 Design premium & limited
📌 Aneka pilihan warna (9 warna)
.
Jom order sekarang sebab readystock terhad,lambat2 nanti habis..
.
p/s : Diulang sekali lagi Stok terhad. Berminat cepat2 tekan link di atas yee!
.
.
____
.
Hubungi #fujiwara_asuka06 
Whatsapp 📲+601110152796
Channel telegram t.me/azzahras_wardrobe
.
_____
.
.
#azzahraswardrobe
#kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #kurtalelakimurah #kurtacantik #kurtamurahmalaysia  #kurtaexclusive #kurtalelakimalaysia #kurta2019 #kurtadewasa #kurtaonline #kurtatelukbelanga #telukbelanga #kurtatelukbelangamurah  #sedondonraya 
#salekurta #remyishak #kurta #kurtamurah #kurtalelaki #kurtaraya #kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #teamSP101819_am

#NEWDESIGN  KURTA AHSAN SLIMFIT PROMO RM 69 SAHAJA 🔥 . Jualan PROMOSI terhad! Stok sangat limited! . Berminat nak order? Klik link di bio 👆👆 . 1 HELAI RM69 SAHAJA!! . . Apa yang menarik dengan KURTA AHSAN ni? . 📌 Cutting terletak kemas 📌 100% dubai como crepe berkualiti tinggi 📌 Kain sejuk dan tidak panas 📌 Kain tidak mudah kedut 📌 Harga mampu milik 📌 Design premium & limited 📌 Aneka pilihan warna (9 warna) . Jom order sekarang sebab readystock terhad,lambat2 nanti habis.. . p/s : Diulang sekali lagi Stok terhad. Berminat cepat2 tekan link di atas yee! . . ____ . Hubungi #fujiwara_asuka06  Whatsapp 📲+601110152796 Channel telegram t.me/azzahras_wardrobe . _____ . . #azzahraswardrobe  #kurtamoden  #kurtamalaysia  #kurtaslimfit  #kurtalelakimurah  #kurtacantik  #kurtamurahmalaysia  #kurtaexclusive  #kurtalelakimalaysia  #kurta2019  #kurtadewasa  #kurtaonline  #kurtatelukbelanga  #telukbelanga  #kurtatelukbelangamurah  #sedondonraya  #salekurta  #remyishak  #kurta  #kurtamurah  #kurtalelaki  #kurtaraya  #kurtamoden  #kurtamalaysia  #kurtaslimfit  #teamSP101819_am 

Nak cari baju nikah, tunang, sedondon yang murah. boleh cuba dgn produk #adebbywnifashion . #BAJUMELAYU2019
Berkenan terus whatsapp kami ✔️ .
.
bi’iznillah 
Baju Melayu Tradisi 2019
.
🧚🏻‍♀️High quality Pearl Skin
🧚🏻‍♀️Jenis Kain Sejuk & Lembut
🧚🏻‍♀️💯 Quality Kain Dijamin Tip Top
🧚🏻‍♀️Design Cekak Musang / Teluk Belanga
🧚🏻‍♀️Jahitan Sangat Teliti & Kemas Setanding Butik
🧚🏻‍♀️Seluar Bergetah belakang
🧚🏻‍♀️Mempunyai Kocek Kiri & Kanan
🧚🏻‍♀️Terdapat 42 super hot colour yang Menarik
🧚🏻‍♀️Saiz Baby -> DEWASA

RM48-RM95 (baby-4XL)
Mudah Digosok,Selesa Dipakai,tidak jarang,tak mudah renyuk dan tidak kecut. .
—
…
—

http://www.wasap.my/601129456169
.
#bajumelayumurah #bajumelayuadeb #bajumelayutradisi #telukbelanga #cekakmusang #murah #bajuraya #bajumelayuwnifashion #bajumelayu2019murah #bajumelayumodern #tealblue #bajuraya2019 #jakel #bajumelayujakel #bajumelayuelrah #elrah #bajumelayuexclusive #zefiks #dulangboy #bajumelayuprimavalet #bajumelayuaaronaziz #bajumelayubajet #bajumelayupengantinlelaki

Nak cari baju nikah, tunang, sedondon yang murah. boleh cuba dgn produk #adebbywnifashion  . #BAJUMELAYU2019  Berkenan terus whatsapp kami ✔️ . . bi’iznillah Baju Melayu Tradisi 2019 . 🧚🏻‍♀️High quality Pearl Skin 🧚🏻‍♀️Jenis Kain Sejuk & Lembut 🧚🏻‍♀️💯 Quality Kain Dijamin Tip Top 🧚🏻‍♀️Design Cekak Musang / Teluk Belanga 🧚🏻‍♀️Jahitan Sangat Teliti & Kemas Setanding Butik 🧚🏻‍♀️Seluar Bergetah belakang 🧚🏻‍♀️Mempunyai Kocek Kiri & Kanan 🧚🏻‍♀️Terdapat 42 super hot colour yang Menarik 🧚🏻‍♀️Saiz Baby -> DEWASA RM48-RM95 (baby-4XL) Mudah Digosok,Selesa Dipakai,tidak jarang,tak mudah renyuk dan tidak kecut. . — … — http://www.wasap.my/601129456169 . #bajumelayumurah  #bajumelayuadeb  #bajumelayutradisi  #telukbelanga  #cekakmusang  #murah  #bajuraya  #bajumelayuwnifashion  #bajumelayu2019murah  #bajumelayumodern  #tealblue  #bajuraya2019  #jakel  #bajumelayujakel  #bajumelayuelrah  #elrah  #bajumelayuexclusive  #zefiks  #dulangboy  #bajumelayuprimavalet  #bajumelayuaaronaziz  #bajumelayubajet  #bajumelayupengantinlelaki 

Nak cari baju nikah, tunang, sedondon yang murah. boleh cuba dgn produk #adebbywnifashion . #BAJUMELAYU2019
Berkenan terus whatsapp kami ✔️ .
.
bi’iznillah 
Baju Melayu Tradisi 2019
.
🧚🏻‍♀️High quality Pearl Skin
🧚🏻‍♀️Jenis Kain Sejuk & Lembut
🧚🏻‍♀️💯 Quality Kain Dijamin Tip Top
🧚🏻‍♀️Design Cekak Musang / Teluk Belanga
🧚🏻‍♀️Jahitan Sangat Teliti & Kemas Setanding Butik
🧚🏻‍♀️Seluar Bergetah belakang
🧚🏻‍♀️Mempunyai Kocek Kiri & Kanan
🧚🏻‍♀️Terdapat 42 super hot colour yang Menarik
🧚🏻‍♀️Saiz Baby -> DEWASA

RM48-RM95 (baby-4XL)
Mudah Digosok,Selesa Dipakai,tidak jarang,tak mudah renyuk dan tidak kecut. .
—
…
—

http://www.wasap.my/601129456169
.
#bajumelayumurah #bajumelayuadeb #bajumelayutradisi #telukbelanga #cekakmusang #murah #bajuraya #bajumelayuwnifashion #bajumelayu2019murah #bajumelayumodern #tealblue #bajuraya2019 #jakel #bajumelayujakel #bajumelayuelrah #elrah #bajumelayuexclusive #zefiks #dulangboy #bajumelayuprimavalet #bajumelayuaaronaziz #bajumelayubajet #bajumelayupengantinlelaki

Nak cari baju nikah, tunang, sedondon yang murah. boleh cuba dgn produk #adebbywnifashion  . #BAJUMELAYU2019  Berkenan terus whatsapp kami ✔️ . . bi’iznillah Baju Melayu Tradisi 2019 . 🧚🏻‍♀️High quality Pearl Skin 🧚🏻‍♀️Jenis Kain Sejuk & Lembut 🧚🏻‍♀️💯 Quality Kain Dijamin Tip Top 🧚🏻‍♀️Design Cekak Musang / Teluk Belanga 🧚🏻‍♀️Jahitan Sangat Teliti & Kemas Setanding Butik 🧚🏻‍♀️Seluar Bergetah belakang 🧚🏻‍♀️Mempunyai Kocek Kiri & Kanan 🧚🏻‍♀️Terdapat 42 super hot colour yang Menarik 🧚🏻‍♀️Saiz Baby -> DEWASA RM48-RM95 (baby-4XL) Mudah Digosok,Selesa Dipakai,tidak jarang,tak mudah renyuk dan tidak kecut. . — … — http://www.wasap.my/601129456169 . #bajumelayumurah  #bajumelayuadeb  #bajumelayutradisi  #telukbelanga  #cekakmusang  #murah  #bajuraya  #bajumelayuwnifashion  #bajumelayu2019murah  #bajumelayumodern  #tealblue  #bajuraya2019  #jakel  #bajumelayujakel  #bajumelayuelrah  #elrah  #bajumelayuexclusive  #zefiks  #dulangboy  #bajumelayuprimavalet  #bajumelayuaaronaziz  #bajumelayubajet  #bajumelayupengantinlelaki 

Nak cari baju nikah, tunang, sedondon yang murah. boleh cuba dgn produk #adebbywnifashion . #BAJUMELAYU2019
Berkenan terus whatsapp kami ✔️ .
.
bi’iznillah 
Baju Melayu Tradisi 2019
.
🧚🏻‍♀️High quality Pearl Skin
🧚🏻‍♀️Jenis Kain Sejuk & Lembut
🧚🏻‍♀️💯 Quality Kain Dijamin Tip Top
🧚🏻‍♀️Design Cekak Musang / Teluk Belanga
🧚🏻‍♀️Jahitan Sangat Teliti & Kemas Setanding Butik
🧚🏻‍♀️Seluar Bergetah belakang
🧚🏻‍♀️Mempunyai Kocek Kiri & Kanan
🧚🏻‍♀️Terdapat 42 super hot colour yang Menarik
🧚🏻‍♀️Saiz Baby -> DEWASA

RM48-RM95 (baby-4XL)
Mudah Digosok,Selesa Dipakai,tidak jarang,tak mudah renyuk dan tidak kecut. .
—
…
—

http://www.wasap.my/601129456169
.
#bajumelayumurah #bajumelayuadeb #bajumelayutradisi #telukbelanga #cekakmusang #murah #bajuraya #bajumelayuwnifashion #bajumelayu2019murah #bajumelayumodern #tealblue #bajuraya2019 #jakel #bajumelayujakel #bajumelayuelrah #elrah #bajumelayuexclusive #zefiks #dulangboy #bajumelayuprimavalet #bajumelayuaaronaziz #bajumelayubajet #bajumelayupengantinlelaki

Nak cari baju nikah, tunang, sedondon yang murah. boleh cuba dgn produk #adebbywnifashion  . #BAJUMELAYU2019  Berkenan terus whatsapp kami ✔️ . . bi’iznillah Baju Melayu Tradisi 2019 . 🧚🏻‍♀️High quality Pearl Skin 🧚🏻‍♀️Jenis Kain Sejuk & Lembut 🧚🏻‍♀️💯 Quality Kain Dijamin Tip Top 🧚🏻‍♀️Design Cekak Musang / Teluk Belanga 🧚🏻‍♀️Jahitan Sangat Teliti & Kemas Setanding Butik 🧚🏻‍♀️Seluar Bergetah belakang 🧚🏻‍♀️Mempunyai Kocek Kiri & Kanan 🧚🏻‍♀️Terdapat 42 super hot colour yang Menarik 🧚🏻‍♀️Saiz Baby -> DEWASA RM48-RM95 (baby-4XL) Mudah Digosok,Selesa Dipakai,tidak jarang,tak mudah renyuk dan tidak kecut. . — … — http://www.wasap.my/601129456169 . #bajumelayumurah  #bajumelayuadeb  #bajumelayutradisi  #telukbelanga  #cekakmusang  #murah  #bajuraya  #bajumelayuwnifashion  #bajumelayu2019murah  #bajumelayumodern  #tealblue  #bajuraya2019  #jakel  #bajumelayujakel  #bajumelayuelrah  #elrah  #bajumelayuexclusive  #zefiks  #dulangboy  #bajumelayuprimavalet  #bajumelayuaaronaziz  #bajumelayubajet  #bajumelayupengantinlelaki 

Langkah mudah untuk pagi anda.. bancuh 1 sachet setiap pagi dah boleh kenyang.. Bizzi breakfirst
Harumnita Pearl Coffee

Kenyang + Bertenaga + Pelihara kesihatan dalaman wanita

WhatsApp 👉  0129914080
Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang
.
.
#aslegacymalaysia #aslegacykl #aslegacypj #aslegacyaliffsyukri #telekung #harumnita #bidara #aliffsyukriterlajaklaris #aslegacyselangor #ekzema #cantik #kurus #gemuk #shahidadherbs #babyterlajaklaris #tehhijau #aslegacydatoaliffsyukri  #slim #agentaslegacy #eczemacream #showergel #bodyscrub #jamshir #kainpelikat #kurta #telukbelanga #skincare

Langkah mudah untuk pagi anda.. bancuh 1 sachet setiap pagi dah boleh kenyang.. Bizzi breakfirst Harumnita Pearl Coffee Kenyang + Bertenaga + Pelihara kesihatan dalaman wanita WhatsApp 👉  0129914080 Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang . . #aslegacymalaysia  #aslegacykl  #aslegacypj  #aslegacyaliffsyukri  #telekung  #harumnita  #bidara  #aliffsyukriterlajaklaris  #aslegacyselangor  #ekzema  #cantik  #kurus  #gemuk  #shahidadherbs  #babyterlajaklaris  #tehhijau  #aslegacydatoaliffsyukri Â  #slim  #agentaslegacy  #eczemacream  #showergel  #bodyscrub  #jamshir  #kainpelikat  #kurta  #telukbelanga  #skincare 

Langkah mudah untuk pagi anda.. bancuh 1 sachet setiap pagi dah boleh kenyang.. WhatsApp 👉  0129914080
Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang
.
.
#aslegacymalaysia #aslegacykl #aslegacypj #aslegacyaliffsyukri #telekung #harumnita #bidara #aliffsyukriterlajaklaris #aslegacyselangor #ekzema #cantik #kurus #gemuk #shahidadherbs #babyterlajaklaris #tehhijau #aslegacydatoaliffsyukri  #slim #agentaslegacy #eczemacream #showergel #bodyscrub #jamshir #kainpelikat #kurta #telukbelanga #skincare

Langkah mudah untuk pagi anda.. bancuh 1 sachet setiap pagi dah boleh kenyang.. WhatsApp 👉  0129914080 Cod area 👉 petaling jaya,  shah alam, telok panglima garang . . #aslegacymalaysia  #aslegacykl  #aslegacypj  #aslegacyaliffsyukri  #telekung  #harumnita  #bidara  #aliffsyukriterlajaklaris  #aslegacyselangor  #ekzema  #cantik  #kurus  #gemuk  #shahidadherbs  #babyterlajaklaris  #tehhijau  #aslegacydatoaliffsyukri Â  #slim  #agentaslegacy  #eczemacream  #showergel  #bodyscrub  #jamshir  #kainpelikat  #kurta  #telukbelanga  #skincare 

SELAMA STOK MASIH TERSEDIA

PRODUCT DETAIL

Berat : 260 gram

INI KAH YANG ANTUM TUNGGU...? AHSAN PREMIUM ROSAL - Varian Premium Rompi Shalat dari ROSAL
Rosal atau rompi shalat adalah pakaian pelapis yang digunakan ketika shalat. 
Fungsi rompi ini adalah untuk menutup bagian belakang baju sehingga aman dari resiko terbuka aurat. Juga menutupi bagian baju secara keseluruhan sehingga jika baju sahabat ada tulisan/gambarnya jadi tertutup oleh rompi shalat ini. 
Aplikasi Zipper di depan memudahkan antum untuk memakai rosal dari depan, praktis, tidak seperti varian rosal lainnya.

AHSAN PREMIUM ROSAL
Varian Rosal berbahan Katun Rami.
Aplikasi : Full Zipper.
warna : Hitam, Abu Tua, Coklat, Dongker, Krem
UKURAN 
M - XXXL

#rompisholat #rompishalat #rosal #rosalpremium #samase #kokosamase #rompi #rompisolat #koko #kurta #taluakbalango #telukbelanga #rompi #indonesia #muslim #sunnah #tni #polri #jokowi #prabowo #dpr #menteri

SELAMA STOK MASIH TERSEDIA PRODUCT DETAIL Berat : 260 gram INI KAH YANG ANTUM TUNGGU...? AHSAN PREMIUM ROSAL - Varian Premium Rompi Shalat dari ROSAL Rosal atau rompi shalat adalah pakaian pelapis yang digunakan ketika shalat.  Fungsi rompi ini adalah untuk menutup bagian belakang baju sehingga aman dari resiko terbuka aurat. Juga menutupi bagian baju secara keseluruhan sehingga jika baju sahabat ada tulisan/gambarnya jadi tertutup oleh rompi shalat ini.  Aplikasi Zipper di depan memudahkan antum untuk memakai rosal dari depan, praktis, tidak seperti varian rosal lainnya. AHSAN PREMIUM ROSAL Varian Rosal berbahan Katun Rami. Aplikasi : Full Zipper. warna : Hitam, Abu Tua, Coklat, Dongker, Krem UKURAN  M - XXXL #rompisholat  #rompishalat  #rosal  #rosalpremium  #samase  #kokosamase  #rompi  #rompisolat  #koko  #kurta  #taluakbalango  #telukbelanga  #rompi  #indonesia  #muslim  #sunnah  #tni  #polri  #jokowi  #prabowo  #dpr  #menteri 

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ]

Siap menyambut ulangtahun Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka 
offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak

Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com

No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order .

SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya)

Post with @padukaindonesia @ndastila @ndastilaman

#Paduka #PadukaIndonesia #TelukBelanga #TelukBelangaPaduka #BanggaberTelukBelanga #BanggaberPaduka #PadukaXndastila #Indonesia #Malaysia #Singapore #bruneidarussalam #thailand #riau #Pontianak #Kalbar #Mempawah #Sambas

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ] Siap menyambut ulangtahun Pontianak dengan #TelukBelangaPaduka  offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila  Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order . SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya) Post with @padukaindonesia  @ndastila  @ndastilaman  #Paduka  #PadukaIndonesia  #TelukBelanga  #TelukBelangaPaduka  #BanggaberTelukBelanga  #BanggaberPaduka  #PadukaXndastila  #Indonesia  #Malaysia  #Singapore  #bruneidarussalam  #thailand  #riau  #Pontianak  #Kalbar  #Mempawah  #Sambas 

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ]

Gurunda @ustadzabdulsomad_official
 Saat sedang mengisi tabligh Akbar menggunakan baju #TelukBelangaPaduka di Kalbar

offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak

Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com

No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order .

SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya)

Post with @padukaindonesia @ndastila @ndastilaman

#Paduka #PadukaIndonesia #TelukBelanga #TelukBelangaPaduka #BanggaberTelukBelanga #BanggaberPaduka #PadukaXndastila #Indonesia #Malaysia #Singapore #bruneidarussalam #thailand #riau #Pontianak #Kalbar #Mempawah #Sambas

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ] Gurunda @ustadzabdulsomad_official  Saat sedang mengisi tabligh Akbar menggunakan baju #TelukBelangaPaduka  di Kalbar offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila  Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order . SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya) Post with @padukaindonesia  @ndastila  @ndastilaman  #Paduka  #PadukaIndonesia  #TelukBelanga  #TelukBelangaPaduka  #BanggaberTelukBelanga  #BanggaberPaduka  #PadukaXndastila  #Indonesia  #Malaysia  #Singapore  #bruneidarussalam  #thailand  #riau  #Pontianak  #Kalbar  #Mempawah  #Sambas 

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ]

Petuah dari gurunda @ustadzabdulsomad_official
tentang tanda Melayu .

offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak

Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com

No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order .

SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya)

Post with @padukaindonesia @ndastila @ndastilaman

#Paduka #PadukaIndonesia #TelukBelanga #TelukBelangaPaduka #BanggaberTelukBelanga #BanggaberPaduka #PadukaXndastila #Indonesia #Malaysia #Singapore #bruneidarussalam #thailand #riau #Pontianak #Kalbar #Mempawah #Sambas

[ BANGGA BERTELUK BELANGA ] Petuah dari gurunda @ustadzabdulsomad_official  tentang tanda Melayu . offline store dimulai jam 10.00 AM - 09.00 PM di butik @ndastila  Jl. BLKI - AR. Saleh IV No. 26 Pontianak Untuk pembelian online hanya bisa dilakukan di website www.padukaindonesia.com No. WA admin hanya untuk customer service, bukan untuk order . SPECIAL IDENTIK PADUKA - kancing/butang melayu original design paduka indonesia (hanya satu-satunya) Post with @padukaindonesia  @ndastila  @ndastilaman  #Paduka  #PadukaIndonesia  #TelukBelanga  #TelukBelangaPaduka  #BanggaberTelukBelanga  #BanggaberPaduka  #PadukaXndastila  #Indonesia  #Malaysia  #Singapore  #bruneidarussalam  #thailand  #riau  #Pontianak  #Kalbar  #Mempawah  #Sambas 

Kami buka Pameran di Temasya Warisan Old Kuching Smart Heritage Di Padang Merdeka, Kuching, tanggal 18 sampai 26 Oktober 2019
Sila datang.. 😃😃
#kuchingharitage #sarawakian #melayusarawak #songket #songketsarawak #songketsambas #melayu #budayamelayu #bajumelayu #bajukurung #telukbelanga #kainsampin

Kami buka Pameran di Temasya Warisan Old Kuching Smart Heritage Di Padang Merdeka, Kuching, tanggal 18 sampai 26 Oktober 2019 Sila datang.. 😃😃 #kuchingharitage  #sarawakian  #melayusarawak  #songket  #songketsarawak  #songketsambas  #melayu  #budayamelayu  #bajumelayu  #bajukurung  #telukbelanga  #kainsampin 

Kain Samping/ Sabuk Songket Hijau Tabur Warna- warni 
Ukuran: 82 cm x 204 cm
Kain ini cantik dan halus, dibuat dengan cara tradisional.
.
Harga Pm. Silakan order. .
#songketsambas #kainlunggi #tebunsambas #kainsinjang 
#kainbrunei #Kainsampin #songketmelayu #kainsongket #bajumelayu #telukbelanga #kainsamping #sipugut #bruneitenunan #jongsarat #kainarapgegati #kainsipugut #kainsukmaindera #sinjangtabur #songkettabur

Kain Samping/ Sabuk Songket Hijau Tabur Warna- warni Ukuran: 82 cm x 204 cm Kain ini cantik dan halus, dibuat dengan cara tradisional. . Harga Pm. Silakan order. . #songketsambas  #kainlunggi  #tebunsambas  #kainsinjang  #kainbrunei  #Kainsampin  #songketmelayu  #kainsongket  #bajumelayu  #telukbelanga  #kainsamping  #sipugut  #bruneitenunan  #jongsarat  #kainarapgegati  #kainsipugut  #kainsukmaindera  #sinjangtabur  #songkettabur 

Ketika para sahabat mendapatkan batu besar yang tidak bisa dipecahkan, maka Rasûlullâh mulai memukul batu tersebut. Beliau memulainya dengan membaca, “Bismillah.” Lalu memukul dan berhasil menghancurkan sepertiganya dan beliau mengucapkan, “Allâhu akbar ! aku telah di beri kunci-kunci Syam. Demi Allâh, sekarang saya melihat istana yang merah.” Beliau melanjutkan dengan pukulan kedua. Kali ini, , beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam juga berhasil menghancurkan sepertiga berikutnya dan beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam mengucapkan, “Allâhu akbar ! aku telah di beri kunci-kunci Paris. Demi Allâh ! Saya melihat istananya yang putih.” Beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam melanjutkan dengan pukulan ketiga dan akhirnya batu yang tersisa berhasil dipecahkan. Setelah pukulan ketiga, beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam mengucapkan, “Allâhu akbar ! aku telah di beri kunci-kunci Yaman. Demi Allâh aku melihat pintu-pintu Shan’a dari tempatku ini.” #jumphigher 
#getyourstar 
#akademitrainer

Ketika para sahabat mendapatkan batu besar yang tidak bisa dipecahkan, maka Rasûlullâh mulai memukul batu tersebut. Beliau memulainya dengan membaca, “Bismillah.” Lalu memukul dan berhasil menghancurkan sepertiganya dan beliau mengucapkan, “Allâhu akbar ! aku telah di beri kunci-kunci Syam. Demi Allâh, sekarang saya melihat istana yang merah.” Beliau melanjutkan dengan pukulan kedua. Kali ini, , beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam juga berhasil menghancurkan sepertiga berikutnya dan beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam mengucapkan, “Allâhu akbar ! aku telah di beri kunci-kunci Paris. Demi Allâh ! Saya melihat istananya yang putih.” Beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam melanjutkan dengan pukulan ketiga dan akhirnya batu yang tersisa berhasil dipecahkan. Setelah pukulan ketiga, beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam mengucapkan, “Allâhu akbar ! aku telah di beri kunci-kunci Yaman. Demi Allâh aku melihat pintu-pintu Shan’a dari tempatku ini.” #jumphigher  #getyourstar  #akademitrainer